Jos ihminen on sairas ja hakee apua siihen Uudestakaupungista, lähetetään samantein Turkuun edes tutkimatta kunnolla. Ja koska tälle ei ole annettu kiireessä kunnon lähetettä, joutuu odottamaan Turussa, kunnes lähete saapuu postissa.
Turussa sitten löydetään vika, se on aika kiireellinen hoidettava, koska tuhoaa munuaiset hoitamattomana. Taudin nimi on vaskuliitti, joka on verisuonitulehdus. Tämä henkilö X syö lääkkeitä kuukauden verran ja kaikki on hyvin. vai onko?
Ei ole. Pian henkilö X:n jalat turpoavat uudelleen ja niihin ilmestyy rakkuloita itsestään. X:n on vaikea kävellä ja särky vaivaa niin ettei pysty nukkumaan. Mitä hän tekee? Menee uudelleen Uudenkaupungin terveyskeskukseen. Tällöin on joulukuun alkupuoli ja kiireelliseksi luokiteltu sairaus siirretään sivuun. Henkilö X sai uuden lääkäriajan, Turkuun, 28. TAMMIKUUTA. Näin kiireellinen? X joutuu kärsimään melkein kaksi kuukautta kovia kipuja ja kun viimein koittaa päivä jolloin on määrä mennä TYKSiin, siellä sanotaan, että turhaan tulit. Kivut jatkuvat.. Eli lähete oli aivan turha, ja tutkimus oli tarkoitettu tehtäväksi Uudessakaupungissa, vaan kun hoitaja ei ymmärtänyt lääkärin puhetta. Turussa sanottiin myös, että hänestä jaloissa ei ole mitään vikaa, mitä helvettiä, ihan normaalia on että jaloissa sinertäviä rakkuloita ja vaikeaa kävelläkkin, särky on niin kovaa että tarvitsee unilääkkeen pystyäkseen nukkumaan. Nyt henkilö X joutuu uudestaan labraan ennen kuin saa taas kerran lääkäriajan ja kuinka kauan sitä joutuu odottamaan?

Eli jos haluaa oikeasti tulla terveeksi Uudessakaupungissa asuessaan, kannattaako varata aika suoraan yksityiselle? Toivoisin, että terveydenhuolto paranisi Uudessakaupungissakin ja ennenkaikkea henkilö X:n saavan asianmukaista hoitoa, vaikka sitten Turusta tai Rovaniemeltä, kun täällä Uudessakaupungissa ei sellaista saa.