Tänään taas ymmärsin ammattivalintani ollessani sairaalassa katsomassa äitiäni ja tämän huonetoveria, 61-vuotias rouva on halvautunut ja ollut kuolemankielissä reilu kymmenen kertaa elämässään, mutta edelleen sinnittelee ja voiko olla edes mahtavampaa ihmistä? Tällä rouvalla on uskomaton muisti, muistaa repliikit näytelmästä jossa on näytellyt 18 vuotta sitten ja jopa laulujen sanat! Sattumalta samainen näytelmä jossa itse näyttelen tällä hetkellä ja samassa teatterissa! Kuuntelin reilu tunnin kaikkia juttuja rouvan elämästä ja teatterista ja lapsista ja kaikesta muusta mahdollisesta, ja vaikka päiväni oli jo valmiiksi ollut todella hyvä, sain parhaan mahdollisen mielen kuunnellessani tämän rouvan muisteluja ja tehdessäni tämän vanhan ihmisen onnelliseksi vain lupaamalla viedä hänelle myrskyluodon maija-cd!
Aivan upeaa kun joku voikin olla noin elämäniloinen koettuaan miljoonia kamalia asioita, olen aivan myyty tämän rouvan asenteesta elämään; "en ole helposti tapettavaa tyyppiä, vaikka usein on lähellä ollut".

Huomenna menen uudestaan tapaamaan tätä mahtavaa vanhaa rouvaa maijan cd:n kanssa, oma päiväni piristyy huimasti kun voin niin helposti tehdä onnelliseksi jonkun, istumalla kuuntelemassa kiinnostavia muistoja ja kuten tänään, replikoimalla ja jopa lauloimme maijan biisejä! huomenna hoitajat varmasti tykkää kun tuon mukanani cd-soittimen!